torstai 11. lokakuuta 2012

Keskustelutilaisuuden satoa

Eilen saatiin projekti virallisesti aluilleen upeiden ihmisten parissa. Mukana olivat mm. Jämsän nuorisotoimen johtaja Hannu Ahlsted, Kankarisveden koulun rehtori Markku Juhola, SPR.n järjestöpäällikkö Raija Harju-Kivinen sekä sosiaalipalvelupäällikkö Tero Hintsa.

Taiston kanssa pidimme omat puheenvuoromme projektista, mutta Raijan ja Teron puheenvuorot antoivat paljon miettimisen aihetta syrjäytymisestä ja rohkaisi meitä tarttumaan aiheeseen kaksin käsin ja ravistelemaan, jotta keksisimme keinoja ehkäistä sitä meidän kylällämme. Tärkeimmäksi tekijäksi lasten ja nuorten syrjäytymisen ehkäisyssä nousi luottamus. Luottamus lapsen ja vanhemman välillä, luottamus nuoren ja nuoren välillä. Raija näytti aiheesta A-klinikan toteuttaman "Hirviöt" videon, joka kertoo lapsen epävarmuudesta humalaista vanhempaa kohtaan. Toivottavasti video herätti/herättää jokaisessa ajatuksia.

 
Toiseksi mielenkiintoiseksi asiaksi Raijan puheenvuorosta esille nousi Nuorisobarometri 2012, joka osaltaan käsittelee lasten ja nuorten syrjäytymisen kehää: syrjäytymisen syitä, ehkäisymenetelmiä sekä kehän katkaisua. Siitä lisää mm. TÄÄLTÄ.

Myös Teron puheenvuoro oli ajatuksia herättävä. Tero aloitti puheensa Chisun biisillä "Yksinäisen keijun tarina", joka mielestäni kiteytti melko hyvin syrjäytymisen riskit; kun apua ei saa ajoissa.


Maailma on yksinäiselle julma. Toivon, että tämän projektin myötä jokainen katsoo maailmaa erilaisin silmin, unohtaa hetkeksi kiireen ja pysähtyy auttamaan Häntä, joka apua tarvitsee. Koskaan ei tiedä, milloin on itse samassa tilanteessa. Auttaminen, kuten myöskään avun tarvitseminen ei katso ikään. Tänään saatat olla auttaja, mutta huomenna voit olla autettava. Nyt on aika astua ulos sumusta ja huomata ihmiset ympärillämme. Kaveria ei jätetä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti